Novost v naši ponudbi, in sicer vrhunske zaporne in regulacijske lopute ZWICK.

Morda so lopute ZWICK pri nas zaenkrat še manj poznane, se pa v Evropi in svetu uvrščajo v sam vrh po kvaliteti in zasedajo zavidljivo mesto po tržnem deležu.
Poleg firme KLINGER, ki izdeluje visokokakovostne armature, se nam je pridružila še firma ZWICK s svojimi tritočkovnimi loputami najvišje kakovosti.

100% NAREJENO V NEMČIJI    –     100% KVALITETA ZWICK

 

Izdelki:

Tri-con, unikatna tritočkovna »triple-offset«  loputa

1. Edinstvena konstrukcija zagotavlja optimalen položaj laminiranega tesnila na sedežu. Težave zaradi morebitnega pregrevanja niso možne!
2. Disk je pritrjen na gredi, ki ni pritrjena na ohišje, kar zagotavlja uravnotežen prenos navora in odpravlja nevarnost, da bi se zatiči odstranili.
3. Močna tesnilna plošča s svojo eliptično podlago nudi najboljšo pritrditev laminacije. Mehanska tesnost je rezultat posebne obdelave laminacije.
4. Optimalni položaj diska zmanjšuje tveganje za upogibanje gredi. To zagotavlja dvosmerno tesnost pri največjem različnem tlaku.

Temperaturno območje: do 815 ° C
Razpon velikosti: 2″ – 88″ (DN50 – DN2200)
Odpiranje in zapiranje brez trenja
Vakuumsko tesen

Tri-check, nepovratna loputa

Nepovratni ventil TRI-CHECK združuje vse prednosti serije TRI-CON v nepovratnem ventilu. »Triple-offset« dizajn s širokim kotom sedeža, brez trenja med gibanjem in absolutno ničelno puščanje medija!

Tri-block, double block and bleed

Konstrukcija »Double Block and Bleed« ima vsako tehnično prednost, ki jo ima serija TRI-CON poleg tega obstaja resnično dvojni blok in možnost odzračevanja, ki zagotavlja ničelno puščanje. Z uporabo te zasnove je nekdanji sistem z dvema ventiloma z delom na kolutu zastarel. To dejstvo ni pomembno le za montažo, ker morate v cevovod vgraditi samo eno ohišje ventila, ampak potrebujete tudi samo en morebiten pogon.

Tri-shark, 100% regulacijski ventil

Krmilni ventili TRI-SHARK lahko doseže skoraj enako lastnost, ki ustreza standardnim regulacijskim ventilom. Poleg tega ponuja velike prednosti na področju kavitacije, zmanjšanje hrupa in tudi dinamično zmanjšanje navora.