• TRIMAD d.o.o, Kamniška c. 19b, 1230 Domžale

FB

Ventili s pogoni do 400 °C in 160 bar

Večina zapornih ventilov je prilagojena tako, da se lahko avtomatizira z električnim ali pnevmatskim pogonom. Lahko vam pomagamo pri odločitvi kakšen pogon je najbolj primeren za določeno funkcijo,  in katerega proizvajalca pogonov želite izbrati.

Zaporni ventili do 400 °C in 160 bar

Edinstveno zasnovan tesnilni sistem, s stopnjo tesnosti razreda A1, uvršča Klinger zaporne ventile na prvo mesto tovrstnih zapornih elementov. So najbolj varna in zanesljiva izbira, brez vzdrževanja.

Različni tipi priključkov (prirobnični, navojni, varilni) in materialov, tako po standardu DIN, kot standardu ANSI, omogočajo ustrezno rešitev za prav vsakega uporabnika. Možne tudi posebne izvedbe – TA luft, razmaščeni ventili za kisik, ventili s pogoni, grelni plašč.

KVN  / KVMN / KVSN Klinger zaporni ventili

V ponudbi tudi široka paleta ostalih proizvajalcev in izvedb zapornih ventilov – glede na potrebe in zahtevnost procesa (batni zaporni ventil, ventil z mehom, zaporni ventil z membrano, gumirani zaporni ventil, iglični zaporni ventil, poševni (Y) zaporni ventil, visokotlačni ventil).

Zastopamo podjetje Klinger Fluid Control, ki je s ponudbmo KVN zapornih ventilov vodilno na tem področju že skoraj 100 let.

Nepovratni ventili

Ravna ali V – izvedba, ventili s kroglo (gumirana ali prevlečena z vitonom) ali vzmetjo, prirobnični ali navojni priključki. Nepovratni ventili s sesalnim košem ali sesalni koši samostojno. Materiali GG25, GG40 ali nerjaveče jeklo. Opcije tudi za pitno vodo.

Regulacijski ventili

Regulacijski ventili so lahko primerni za tekoče in plinaste medije kot tudi za paro. Na trgu je več vrst, od prehodnih, dvopotnih in tropotnih ventilov. Običajno se taki ventili krmilijo s pomožno energijo, to je lahko komprimiran zrak ali elektrika. Torej, so na voljo pnevmatski in elektromotorni pogoni.
V manjših primerih se uporablja še ročna regulacija.

Igličasti ventili

Igličasti ventili so  neke vrste regulacijski ventili, ki omogočijo natančno regulacijsko pritiska ali pretoka. Slednje se doseže z natančnimi deli osovine, ki jim prenosnik omogoča, da klin preide v točno določen položaj za odpiranje in zapiranje ventila.

Kalužni in odsoljevalni ventili

Kalužni ventili so zasnovani za uporabo na parnih kotlih za odstranjevanje usedlin iz blata, ki so navadno na dnu kotla. Ventili delujejo ročno ali samodejno s časovnim nadzorom. Na voljo z membranskim pogonom in / ali ročico za ročno upravljanje.

Ventili s plovcem

Ventili iz medenine in nerjavečega jekla, krogla iz polipropilena (1), iz bakra (2), v celoti iz nerjaveče kovine (3), ventil GG iz sive litine-krogla nerjaveče jeklo (4).

Specialna oprema

Naše znanje v sistemih za uravnavanje tekočin in rekuperacije energije nam omogoča, da zagotovimo standardne in prilagojene rešitve za procesno industrijo, vključno s kompletnimi “plug-in-play” paketi, toplotnimi izmenjevalci, tlačnimi črpalkami in še več. Več …

Krmilni ventili

Sodobna proizvodnja zahteva natančno porazdelitev in nadzor tekočin. Paleta ADCATrol vključuje splošne servisne regulacijske ventile za modulacijo ali izklop krmilnih nalog in številne modele ventilov, zasnovane za posebne industrijske aplikacije. Vsi so lahko opremljeni z električnimi ali pnevmatskimi pogoni in dopolnilnimi instrumenti. Več …